lördag 23 februari 2019

Biskopen i Lunds stift med delegation till Tanzania

Hej!
I förra veckan kom biskop Johan Tyrberg och ytterligare sex personer från Lunds stift hit för att starta vänskapskontakter med  Nordöstra stiftet i Evangelisk Lutherska kyrkan i Tanzania och biskop Stephen Munga.
Första besöket var här hos oss på SEKOMU universitetet. Här väntar vi på att de ska komma.
Några av Masterstudenterna
 
Biskopen tillika styrelseordf., rektor, lärare och personal.

På söndagen åkte vi norrut över Usambarabergen till Mlalo, den stad där de första tyska missionärerna bildade den första församlingen. Här firade vi gudstjänst tillsammans med kontraktets församlingar.


Nästa dag var det dags att skriva vänskapsavtal. Det skedde i den vackra miljön på Irente Farm Lodge.

Jag fick också möjlighet att följa med på besöket till en av stiftets masaj-församlingar. När nu biskopen kom på besök hade man förberett barndop. Cirka 30 barn döptes och biskopar och präster fick hjälpas åt.


 Det var väldigt varmt och stark sol här på stäppen. Och här inne i kyrkan blev mina bilder mörka pga de starka kontrasterna.

Det var allt för den här gången!l
Elsa

2 kommentarer:

  1. Mycket trevligt att följa dig här på bloggen .Nu har du en ny kollega här i Stockholm. En Doctor Mikael som disputerade och firade under gårdagen. Idag en hälsning till dig från oss alla. Monica och Olle familjen Mikael Linda Tobias och Signe

    SvaraRadera
  2. Skulle här sända ett foto från oss alla Klarade ej av det. Ha det fortsatt bra Lycka till i Tanzania. Monica och Olle familjen

    SvaraRadera